culinaire
zaken
.nl
Maispannekoekjes met schenkstroop
(Pannequets de mais aux sirop)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
200
120
80
25
2
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
melk ingrediënt info
mais (blik)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
stroop (schenk-)
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
De aangegeven hoeveelheid is voor circa 14 stuks met een diameter van 15 centimeter. Sla in een ruime holronde kom de eieren glad. Voeg de melk en gesmolten boter (20 gram) toe en sla ook de bloem erdoorheen. Spatel nu de uitgelekte maiskorrels ("sweetcorn" uit blik) erdoorheen. BAKKEN: Neem een portie beslag (telkens dooreengeroerd om gezakte mais erbij te houden) en strijk deze uit op bodem van licht beboterde zeer hete koekepan. Bak licht bruin, keer, en kleur ook de andere zijde. Houd de stapel pannekoekjes warm (tussen twee diepe borden) boven een stoombad. Serveer met (flesje) schenkstroop apart. Of neem andere siroop, confituur of honing zoveel als de eter wenst. N.B. Helemaal interessant: In Canada geeft men er de nationale "Ahorn-sirop" bij, nu allerwege ook hier te verkrijgen.
Voedings-
waarde
Energie794 KiloJoules
189 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
5 gram
1 gram