culinaire
zaken
.nl
Luchtige wittewijnmouse
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
1.25
6
3
0.50
deciliter
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
wijn (wit)
room (slag-)
suiker
ei (kip)ingrediënt info
citroen
Berei-
ding
Rasp de citroen en pers deze uit. Gebruik 1 theelepel raspsel. Klop de suiker met de wijn, het citroensap, de citroenschil en de eieren tot een dikke schuimige massa. Doe vervolgens de massa in een schaal en verwarm deze 5.5 minuut afgedekt op 500 Watt. Klop het mengsel 1.5 minuut met een mixer en laat het dan in de koelkast staan. Klop hierna de slagroom stijf en schep ze door de afgekoelde wijncreme. Vul er gekoelde glazen mee en zet deze 1 uur in de koelkast.
Voedings-
waarde
Energie1186 KiloJoules
282 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
6 gram
0 gram