culinaire
zaken
.nl
Limburgse kaas met kummelbroodjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
2
1
1
1
gram
eetlepel
blik
stuks
zakje
kaas (Limburgs)
karwijzaad
baquette (mini)
ei (kip)ingrediënt info
uitjes (gefruit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
verwarm de oven voor op 200øC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg af maar verdeel het niet in stukken. Bestrooi de deeglap met gefruite uitjes en 1 eetlepel kummel. Rol het deeg vanaf de korte kant op. Klop het ei los. Bestrijk de rol met ei en strooi er wat kummel over. Snij de rol in plakken van ca 1,5 cm dik. Leg de plakken op de bakplaat. Bestrijk ze met ei. Bak de kummelbroodjes in ca 15 min gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen.
Berei-
ding
Snij de kaas diagonaal doormidden. Leg op bordjes een stukje kaas en strooi er wat kummel over. Leg er een kummelbroodje naast.
Voedings-
waarde
Energie1985 KiloJoules
473 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
49 gram
26 gram
6 gram