culinaire
zaken
.nl
Gepocheerde appel met mandarijntjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
1
25
4
1
0.50
0.50
-
deciliter
deciliter
gram
stuks
blik
theelepel
stuks
naar smaak
wijn (wit)
likeur (sinaasappel-)
meel (aardappel-)
appel
mandarijn (blik)
koriander (gedroogd)
citroen
ijs (vanille-)
Berei-
ding
De witte wijn , 1.5 deciliter water, sinaasappellikeur, koriander en citroensap in een flinke ovenvaste schaal schenken en alles afgedekt in 6-7 minuten op 100% aan de kook brengen. De appels intussen schillen, de klokhuizen met een appelboor verwijderen. De appels in het kookvocht leggen en deze afgedekt 10-15 minuten op 30% verwarmen. De appels in het pocheervocht af laten koelen.
De mandarijntjes in een zeef laten uitlekken. Het pocheervocht in een litermaat schenken en opnieuw (afgedekt) in 6-7 minuten op 100% aan de kook brengen. Het aardappelmeel met 2 eetlepels water glad roeren en de saus hiermee binden.
Voedings-
waarde
Energie895 KiloJoules
213 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
1 gram
4 gram