culinaire
zaken
.nl
Frambozensorbet met vanilleijs
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
5
6
2
1
1
gram
centiliter
bolletje
stuks
theelepel
eetlepel
framboos
room (slag-)
ijs (vanille-)
wafel
sap (citroen-)
suiker (poeder-)
Voor-
berei-
ding
Maak de frambozen schoon. Pureer de helft van de frambozen. Zeef de frambozenpuree en meng die met het citroensap en de helft van de poedersuiker. Klop de slagroom met de rest van de poedersuiker stijf.
Berei-
ding
Schep de bolletjes ijs met telkens een paar frambozen ertussen in hoge sorbetglasen. Spuit of schep er een toef slagroom op. Schep de frambozensaus erover en garneer de sorbets met de ijswafels.
Voedings-
waarde
Energie591 KiloJoules
141 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
2 gram
7 gram