culinaire
zaken
.nl
Flensjes met Grand Marnier
(Crepes Suzette)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
75
35
3
2.20
2
1
-
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
Grand Marnier
suiker
ei (kip)ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Zeef de bloem met het zout boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden. Splits een ei, zet het eiwit apart en giet de eierdooier met het andere ei en 1 theelepel suiker in het kuiltje. Begin met een houten lepel of met de mixer vanuit het midden te roeren. Klop er geleidelijk de melk door tot er een glad en dik vloeibaar beslag ontstaat. Laat het beslag 1.5 uur rusten. Sla tegen het einde van de rusttijd het apart gehouden eiwit stijf en schep het voorzichtig door het beslag. Verhit in een koekepan met gladde bodem een klontje boter, zodat de bodem vet is. Schep er zoveel van het beslag in, dat de gehele bodem van de pan is bedekt. Bak het flensje aan beide kanten mooi bruin, vouw het dubbel en houd het warm. Bak van de rest van het beslag flensjes op dezelfde manier. Spoel de sinaasappel onder de kraan af, maak hem droog en rasp de oranje schil eraf. Pers de vrucht uit. Smelt de rest van de boter in een kleine flambeerpan. Strooi er de rest van de suiker in en laat het mengsel carameliseren. Roer het sinaasappelrasp- en sap en de helft van de Grand Marnier erdoor en warm hierin de flensjes op. Giet de saus over de flensjes, zodat ze geheel zijn bedekt. Verhit de rest van de likeur in een diepe metalen lepel, steek de alcohol aan en flambeer. Serveer de flensjes op warme borden, zodra de vlammen zijn gedoofd. Giet de warme saus erover.
Voedings-
waarde
Energie1407 KiloJoules
335 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
7 gram
1 gram