culinaire
zaken
.nl
Dessert met lange vingers en room
(Tiramisu)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.50
100
1
20
6
3
2
gram
deciliter
gram
deciliter
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
kaas (Mascarpone)ingrediënt info
koffie (erg sterk) ingrediënt info
suiker
room (slag-)
lange vinger
cacao (poeder)
Sambucca ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Klop de eierdooiers luchtig met een garde. Roer de mascarpone erdoorheen. Voeg al roerende suiker, slagroom, en likeur toe. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel. Doe de koffie in een soepbord en wentel de lange vingers door de koffie. Bedek de bodem van een cakeblik met een laag lange vingers. Doe hier een laag van het mascarponemengsel bovenop. Maak weer een laag lange vingers en bedek dit met de mascarpone. Strooi de cacao erbovenop. Laat het dessert 4 uur doortrekken in de koelkast. De sambucca kan ook door marsala vervangen worden.
Voedings-
waarde
Energie4052 KiloJoules
965 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
75 gram
458 gram
0 gram