culinaire
zaken
.nl
Citroenmouse
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7
2
3
3
2
0.50
deciliter
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
stuks
room (slag-)
wijn (wit,droog)
suiker (bruin)
eiwit
citroen
sinaasappel ingrediënt info
Berei-
ding
Rasp de sinaasappel- en citroenschillen en pers de citroenen uit. Doe het citroensap met de helft van de wijn en de suiker in een pan. Verhit alles langzaam tot de suiker is gesmolten. Roer er af en toe in. Neem de pan van het vuur, voeg citroen en sinaasappelrasp toe en de rest van de wijn. Roer het er goed doorheen en laat alles afkoelen. Klop de slagroom stijf en meng het wijnmengsel er goed door. Klop de eiwitten stijf en schep ze door de wijnsaus. Verdeel het posset over vier hoge glazen en laat deze 45 minuten in de koelkast staan.
Voedings-
waarde
Energie3204 KiloJoules
763 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
7 gram
1 gram