culinaire
zaken
.nl
Chocoladetaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
215
2
200
130
100
5
4
3
1
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
theelepel
eetlepel
zakje
suiker
room (slag-)
chocolade (puur)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
cacao (poeder)
cognac
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Het gebak: Klop de boter met 100 gram suiker en vanillesuiker heel luchtig. Smelt 100 gram chocolade au bain marie. Giet de gesmolten chocolade bij 100 gram boter en klop het tot een egale massa. Voeg al kloppende een voor een de eidooiers toe tot ze opgenomen zijn. Spatel de bloem door het mengsel. Klop de eiwitten stijf. Voeg dan in gedeelten de 75 gram suiker toe, tot het eiwit stevig is. Doe 1/3 van het eiwit bij het chocolademengsel en roer dit erdoorheen. Doe dan het chocolademengsel bij de eiwitten en spatel dit er voorzichtig doorheen. Doe het beslag in een beboterde, bebloemde springvorm en bak 35 minuten op 175 graden Celsius. Laat even afkoelen en stort de taart op een rooster of een doek. De vulling: Smelt 100 gram chocolade met 40 gram boter au bain marie. Klop de slagroom met de suiker en de cognac stijf. Voeg, zodra de chocolade gesmolten is, een volle eetlepel van de slagroom bij de chocolade, roer dit snel door. Voeg nu de chocolade bij de slagroom en spatel dit door. Snij de taart horizontaal door. Smeer een dikke laag vulling tussen de taart en strijk zij- en bovenkant in. Laat de taart enige uren afkoelen en bestrooi met cacaopoeder.
Voedings-
waarde
Energie5793 KiloJoules
1379 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
144 gram
315 gram
3 gram