culinaire
zaken
.nl
Chocolademousse met rum
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.50
175
25
3
1
0.50
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
room (slag-)
chocolade (bitter)
amandel ingrediënt info
rum
eiwit
essence (vanille-)
Berei-
ding
Doe de stukjes chocolade met 3 eetlepels van de slagroom in een pannetje. Laat de chocolade onder voortdurend roeren op heel laag vuur smelten. Neem het pannetje van het vuur af en laat de gesmolten chocolade wat afkoelen. Sla de rest van de slagroom stijf. Roer de stijfgeslagen slagroom met kleine beetjes tegelijk door het chocolademengsel. Splits het ei en sla het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het chocolademengsel. Roer de rum en de vanille-essence door het mengsel. Verdeel de mousse over de schaaltjes. Laat de mousse in de koelkast opstijven en goed koud worden. Garneer de chocolademousse voor het serveren met een paar gehalveerde amandelen.
Voedings-
waarde
Energie2497 KiloJoules
595 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
6 gram
3 gram