culinaire
zaken
.nl
Bavarois van passievrucht
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
2.50
100
10
1
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
sap (passievruchten-)
room (slag-)
suiker
gelatine (poeder)
eiwit
Voor-
berei-
ding
Week het gelatinepoeder
Berei-
ding
Breng het passievruchtensap met de suiker aan de kook. Spatel de gelatine hierdoor. Zet het sap koel weg tot het begint te geleren.

Klop het eiwit stijf (in een vetvrije kom met vetvrije garde). Klop de slagroom half stijf.

Spatel het eiwit en de slagroom door het gelerende sap. Doe de bavarois overd in een grote kom of neem voor elke persoon een klein vormpje. Laat de bavarois minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Voor het opdienen de bavarois op een plat bord omkeren. Serveer de bavarois met een passievruchtensaus, vers fruit en slagroom.
Voedings-
waarde
Energie1556 KiloJoules
370 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
3 gram
0 gram