culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - Flensjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
250
100
50
25
3
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
suiker (poeder-)
custardpoeder
ei (kip)ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Flensjes vormen de basis voor allerlei heerlijke gerechten. Breek 3 eieren in een ruime kom. Voeg de poedersuiker toe. Sla het geheel glad en roer 30 gram van de gesmolten boter en custardpoeder erdoor. Voeg scheut voor scheut de koude melk toe en een snuif zout.

Roer hier (ineens) de patentbloem door. Laat het beslag even rusten.
Berei-
ding
Bakken: besmeer de bodem en wand van een goed hete koekenpan met gesmolten boter met behulp van een stukje keukenpapier (een kwastje kan verbranden). Maak de flensjes zo dun mogelijk.
Voedings-
waarde
Energie2473 KiloJoules
589 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
75 gram
16 gram
0 gram