culinaire
zaken
.nl
Appel-bitterkoekjes compote
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
1.25
1.50
10
10
4
2
1
deciliter
deciliter
centiliter
gram
stuks
stuks
zakje
eetlepel
sap (appel-)
creme fraiche ingrediënt info
sap (citroen-)
kokos (geraspt)
bitterkoekje
appel (Golden Delicious)
suiker (vanille-)
rum
Berei-
ding
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appelpartjes in schijven. Sprenkel er citroensap op om verkleuren te voorkomen. Roer de suiker en een zakje vanillesuiker door het appelsap en verwarm hierin de appelschijven. De schijven mogen wel wat zachter worden, maar niet kapot koken. Roer een klein beetje water door de maizena en giet dit papje voorzichtig roerend bij het appelsap zodat het iets bindt. Laat deze appelcompote in een glazen schaal afkoelen. Roer het tweede zakje vanillesuiker door de creme fraiche en verdeel deze creme over de compote. Schenk de rum over de verkruimelde bitterkoekjes. Strooi eerst de natte kruimels over de creme fraiche en tenslotte de kokos.
Voedings-
waarde
Energie1641 KiloJoules
391 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
4 gram
4 gram