culinaire
zaken
.nl
Amandelbloesem
(Fior di mandorla)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
25
20
2
2
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
amandel (gemalen) ingrediënt info
honing
suiker (poeder-)
suiker
eiwit
sap (citroen-)
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Roer de gemalen amandelen, de suiker, de honing, kaneel en citroensap door elkaar en doe er net genoeg eiwit bij om er een zachte stevige brij van te maken (voeg vooral niet meer toe dan nodig is). Als u het mengsel kneedt als het nog droog is als vochtig zand zal de amandelolie ervoor zorgen dat het een samenhangende massa wordt. Maak er taartjes van met een doorsnede van 5 centimeter en zet deze op een bakplaat bekleed met ingevette folie. Bak ze 22 minuten in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 150 graden c (gasstand 2). Laat ze afkoelen, leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Voedings-
waarde
Energie4022 KiloJoules
958 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
109 gram
20 gram
0 gram