culinaire
zaken
.nl
Erwtensoep 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
150
2
2
2
2
2
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
erwt (split-,groen)
selderij (knol-)ingrediënt info
spek (gerookt)
varkenspoot
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
aardappel ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
worst (rook-,gekookt)
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Breng 2.5 deciliter water aan de kook. Voeg 500 gram spliterwten (NIET VOORGEWEEKT), 500 gram krabbetjes of 2 goed gewassen varkenspoten en zout toe en laat dit 1 uur koken. Haal het vlees uit de pan en snij dit van het been. Roer de soep tot een een gebonden soep ontstaat. Voeg groente, vlees, spek, aardappels en rookworst toe. Laat de soep 20 minuten onder af en toe roeren zachtjes koken. Verwijder de rookworst en het spek. Snij dit in plakjes. Voeg de worst weer toe aan de soep en maak deze op smaak af met peper en zout. Garneer met peterselie en selderij. Serveer met: roggebrood en spek.
Voedings-
waarde
Energie1741 KiloJoules
415 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
22 gram
3 gram