culinaire
zaken
.nl
Komkommerbowl
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2
1
1
1
1
eetlepel
fles
stuks
stuks
fles
eetlepel
dille (vers)
wijn (wit)
citroen
komkommer
wijn (wit,mousserend)
suiker
Berei-
ding
Snijd de gewassen komkommer in zeer dunne plakken. Verwijder de stelen van de dille. Doe komkommer, dille en citroen in een grote glazen kom en roer er eventueel wat suiker door. Giet een fles witte wijn, bijvoorbeeld Gewurztraminer, leeg in de kom. Sluit de kom af met huishoudfolie. Laat de kom een half uur staan en giet dan de tweede fles wijn bij. Schep na een half uur de komkommer en dille er met een schuimspaan uit. Leg nu wat verse komkommerschijfjes in de kom en een nieuw takje dille. Voeg op het laatste moment de mousserende wijn toe.
Voedings-
waarde
Energie164 KiloJoules
39 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
2 gram
1 gram