culinaire
zaken
.nl
Maiskolven van de barbecue
(Corn on the cob.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
-
-
-
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
maiskolf
boter (room-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Neem per persoon 1 maiskolf met blad. Trek de schutbladeren van de maiskolf voorzichtig naar beneden, maar scheur ze niet los. Neem het 'hooi' van de kolven en leg ze 10 minuten in koud water. Vouw de bladeren weer netjes terug. Leg de maiskolven circa 40 minuten op de barbecue, keer ze af en toe. De bladeren mogen flink bruintot bijna zwart kleuren. Verwijder het blad, bestrijk de maiskolven met koude boter en bestrooi ze royaal met zout en peper uit de molen.
Voedings-
waarde
Energie614 KiloJoules
146 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
7 gram
6 gram