culinaire
zaken
.nl
lever met rozijnensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
1
50
50
5
10
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
naar smaak
naar smaak
varkenslever
sap (sinaasappel-)
wijn (wit,droog)
rozijn ingrediënt info
margarine
room (koffie-)
bloem ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de lever in plakjes. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de lever snel bruin. Roer eerst de bloem en daarna de sinaasappelsap en de wijn door de gebakken lever. Voeg de rozijnen, de koffieroom en zoout en peper naar smaak toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Geef hierbij rijst en een groene salade.
Voedings-
waarde
Energie1780 KiloJoules
424 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
29 gram
1 gram