| culinaire zaken .nl | gestoofd rundvlees in zoetzure saus | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 08:00 Bereiding : 02:30 | |
| Indelingen | Slank | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 600 25 15 8 5 4 3 - - | gram gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak | runderlap (mager) margarine bloem  kruidnagel  azijn (wijn-,rood)  laurier (blad) ketchup (tomaten-) peper  zout | ||
| Berei- ding | Voorbereiden: Vlees in stukken snijden. In kom doen: azijn, 1 deciliter water, tomatenketchup, laurierblaadjes, kruidnagels, zout en peper. Door elkaar roeren(marinade). Vlees erin doen. Op koele plaats 8 uur laten marineren. Af en toe omscheppen. Bereiden: Vlees uit marinade scheppen en met keukenpapier droogdeppen. Bloem erover strooien. In braadpan boter verhitten. Vlees in ca 5 minuten lichtbruin bakken. 1.5 deciliter heet water en marinade toevoegen. Aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren. Met deksel op de pan in ca 2 uur gaar stoven. Af en toe roeren. Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Lekker met gekookte aardappels. | |||
| Voedings- waarde | Voedingswaarde per portie | Energie | 2046 KiloJoules 487 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 28 gram 1 gram |