culinaire
zaken
.nl
Gehaktballetjes in kaas saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
3
1
1
1
1
0.25
gram
deciliter
eetlepel
zakje
eetlepel
stuks
gram
gram
gehakt (runder-)
sap (appel/peren-)
meel (paneer-)
kruiden (gehakt-)
bieslook (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
kaas (room-)
boter (bak-)
Voor-
berei-
ding
Meng het gehakt met de kruiden, het ei en het paneermeel. Vorm er 20 kleine balletjes van.
Berei-
ding
Bak de balletjes in een ruime koekepan in de het boter rondom bruin en gaar. (circa 10 minuten).
Voeg het apper-perensap en de verse roomkaas aan de pan toe en roer tot de kaas is gesmolten en de saus een beetje dik geworden is. Strooi de bieslook erover.
Voedings-
waarde
Energie2019 KiloJoules
481 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
25 gram
2 gram