culinaire
zaken
.nl
Nasi Koening Dadar Dan Sate
(Rijst met omelet en kalkoensate)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
400
375
4
3
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
zakje
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
water
kalkoenfilet
rijst ingrediënt info
sap (citroen-)
ei (kip)ingrediënt info
ketjap (manis)
kurkuma (poeder)
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
santen ingrediënt info
komkommer
peper (rood) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voor de marinade: 2 eetlepels ketjap manis 1 teentje knoflook geperst 1 eetlepel citroensap peper en zout Voor de pindasaus zie recept voor pindasaus

Kalkoenfilet in blokjes snijden en in een kom doen. Marinade maken en over de kalkoenfiletblokjes gieten. Afdekken met plasticfolie en een half uur in laten trekken. Intussen water voor de rijst aan de kook brengen. In een pan met dikke bodem de rijst vermegen met de koenjit en wat zout. Kokend water erop gieten en laurierblad toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en de santen erdoor roeren. Deksel op de pan doen en in 15 minuten op een laag pitje gaar laten worden. De blokjes gemarineerde kalkoenfilet aan sate pennen rijgen en roosteren onder de grill of in een met olie ingevette koekepan. In een steelpan de pindasaus gereed maken. De gele rijst in een schaal doen en versieren met reepjes omelet, rode en groene lombok waarvan de kroontjes en zaadjes verwijderd zijn. De sate er in een apart schaaltje bijgeven met de pindasaus er over heen gegoten. Men kan dit gerecht uitbreiden met atjar tjampoer en sambal goreng boontjes. In plaats van de omelet kunnen ook partjes hardgekookte eieren worden gebruikt.
Voedings-
waarde
Energie2741 KiloJoules
653 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
82 gram
38 gram
3 gram