culinaire
zaken
.nl
Gepaneerde ribkarbonade met geitekaas en salami
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
50
6
4
1
1
0.50
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
pak
stuks
gram
naar smaak
naar smaak
kaas (geite-,Holland)
boter (bak-)
meel (paneer-)
varkenskarbonade (rib-)
kruidenmix (Italiaans)
ei (kip)ingrediënt info
salami
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: Kaas in 4 reepjes snijden. Reepjes in lengte op helft van salamiplakjes (4 stuks) leggen. Salamiplakjes dubbelvouwen. Met scherp (vlees)mes zakje in karbonades snijden. Opening vullen met salami-kaaspakketje. Karbonades met 2 cocktailprikkers dichtsteken. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Bereiden: In diep bord paneermeel en kruidenmix door elkaar scheppen. In ander diep bord ei loskloppen. Karbonades bestrooien met zout en peper. Eerst door ei halen en vervolgens door paneermengsel wentelen, zo dat alle kanten bedekt zijn met paneermeel. In grote koekepan boter verhitten. Karbonades in circa 20 minuten zachtjes goudbruin en gaar bakken, af en toe voorzichtig keren. Serveren met saffraanrisotto (Grand'Italia) en snijboontjes.
Voedings-
waarde
Energie1986 KiloJoules
473 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
35 gram
1 gram