culinaire
zaken
.nl
Frikadel Pan
(Pangehakt in de oven)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
3
3
2
-
-
-
-
gram
stuks
teentje
sneetje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
brood (volkoren)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
ketjap (manis)
Berei-
ding
Maak het gehakt aan met eieren, knoflook, zout, peper en nootmuskaat. Maak een paar sneetjes brood in melk fijn en kneed ze samen met het gekruide gehakt. In een goed beboterde vuurvaste schaal doet u het gehakt, dat u met een vork wat aandrukt, en u bestooit het met wat paneermeel. Vervolgens doet u er hier en daar een vlokje boter op en u zet het 30 minuten in een matig warme oven (stand 4). Voor het opdienen maakt u van peper, boter en ketjap een sausje. U giet het sausje over het gehakt en u zet het geheel nog even in de oven. Ketjap gebruiken naar smaak en hoeveelheid saus.
Voedings-
waarde
Energie3068 KiloJoules
730 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
40 gram
0 gram