culinaire zaken .nl |
Chinese biefstuk | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 4 4 4 1.50 1 1 1 1 1 |
gram eetlepel theelepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
runderbiefstuk water maizena saus (soja-) olie ketchup (tomaten-) peper suiker ui sherry (medium) azijn | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in 6 plakken. Sla de plakken plat. Meng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel water en 1 eetlepel sherry. Meng dit door het vlees en laat 1 uur staan. Snij de ui in stukjes. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij de peper diagonaal in ringen. Maak een sausje van 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, 1.5 eetlepel ketchup, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels water en de Spaanse peper. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie. Bak het vlees tot het aan beide kanten bruin is. Schep het vlees uit de wok en laat uitlekken. Verhit de wok op hoog vuur opnieuw, verhit nog 2 eetlepels olie. Roerbak de ui tot het geurt. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Doe het vlees erbij, vermeng alles goed en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1102 KiloJoules 262 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 26 gram 2 gram |