culinaire
zaken
.nl
Chinese biefstuk
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
4
4
4
1.50
1
1
1
1
1
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
runderbiefstuk ingrediënt info
water
maizena
saus (soja-)
olie ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
peper ingrediënt info
suiker
ui ingrediënt info
sherry (medium)
azijn ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het vlees in 6 plakken. Sla de plakken plat. Meng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel water en 1 eetlepel sherry. Meng dit door het vlees en laat 1 uur staan. Snij de ui in stukjes. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij de peper diagonaal in ringen. Maak een sausje van 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, 1.5 eetlepel ketchup, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels water en de Spaanse peper. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie. Bak het vlees tot het aan beide kanten bruin is. Schep het vlees uit de wok en laat uitlekken. Verhit de wok op hoog vuur opnieuw, verhit nog 2 eetlepels olie. Roerbak de ui tot het geurt. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Doe het vlees erbij, vermeng alles goed en serveer.
Voedings-
waarde
Energie1102 KiloJoules
262 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
26 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.