culinaire
zaken
.nl
Tournedos met gorgonzolasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.25
125
40
7.50
4
3
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tournedos
room (slag-)
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
boter (room-)
basilicum (vers)ingrediënt info
kappertjes
wijn (wit,droog)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Tournedos Ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
Vier borden voorverwarmen.
Berei-
ding
In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen. Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zaoht vuur laten smelten. Saus nog Ca. 5 minuten zaohtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper.
Tournedos droogdeppen met keukenpapier. In (koeken)pan boter verhitten. Tournedos in Ca. 4 minuten rose bakken, halverwege keren. Tournedos bestroolen met zout en peper.
Met scherp mes in dunne plakjes snijden. Saus over borden verdelen. Tournedosplakjes in saus op borden leggen. Kappertjes erover stroojen. Garneren met toetjes basilicum.

Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni).


Voedings-
waarde
Energie2854 KiloJoules
680 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
28 gram
0 gram