culinaire
zaken
.nl
Vleessalade met bleekselderij
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
75
3
3
2
2
2
2
1
1
0.50
0.25
0.25
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
krop
bakje
literblik
literblik
literblik
naar smaak
naar smaak
varkenslappen (mager)
noot (wal-,gepeld)
mayonaise ingrediënt info
kwark
margarine
sap (ananas-)
appel
sap (citroen-)
sla ingrediënt info
champignon ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
mandarijn (blik)
ananas (stukjes) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Vlees in 20 minuten zachtjes gaarbraden. In dobbelsteentjes van 1 centimeter snijden en laten afkoelen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Champignons wassen en 3/4 deel in plakjes snijden. Appel en champignons besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Bleekselderij afgieten en fijnsnijden. Ananas afgieten (2 eetlepels sap achterhouden). In kom doen: vlees, appel, champignonplakjes, bleekselderij en ananas. Door elkaar scheppen. In zeef mandarijntjes laten uitlekken. Sla wassen en uitslaan. In kommetje doen: 1 eetlepel citroensap, ananassap, mayonaise, kwark, zout en peper. Tot sausje roeren.
Slaschaal met sla bekleden. Vleessalade erin scheppen. Hele champignons en walnoten in midden over salade strooien. Sausje erover schenken. Rand van schaal garneren met mandarijntjes.
Voedings-
waarde
Energie1589 KiloJoules
378 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
8 gram
6 gram