culinaire
zaken
.nl
Vis-soufflee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
125
100
100
20
4
3
2
1
1
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
visfilet
room
kaas (lichtbelegen)
spek (rook-,mager)
boter (room-)
tomaat ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peperkorrel (groen) ingrediënt info
citroen
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rookspek in plakjes snijden. Een stukje kaas in plakjes snijden. De vis onder koud stromend water wassen, droogdeppen.

De oven op 250 graden Celcius voorverwarmen.
Berei-
ding
Het rookspek uitbakken. Een lage vuurvaste vorm goed invetten, de vis licht overlappend erin leggen, dan met citroensap besprenkelen.

Kokend water over de tomaten gieten, deze ontvellen en in niet te dunne schijven snijden, tussen de vislagen steken. Rookspek en kaas erbij leggen.

De eieren splitsen. De dooiers, de room, de peperkorrels tot een pikante massa roeren en over de vis gieten.

Ca. 25 minuten in de oven bakken.

Voedings-
waarde
Energie2995 KiloJoules
713 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
56 gram
2 gram