culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasjes met krab-wijnsaus
(Verrassend: krab met varkensvlees + witte wijnsaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
75
5
50
40
gram
deciliter
gram
centiliter
gram
gram
varkenshaas
room
champignon ingrediënt info
wijn (wit,droog)
krab (blik)
boter (room-)
Berei-
ding
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een koekepan de boter. Bak het vlees rondom bruin. Laat het daarna afgedekt op een zacht vuur in 15 minuten gaar worden. Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Maak intussen de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Snij de krab in stukjes van 1 centimeter. Bak de plakjes champignon in het bakvet lichtbruin. Voeg de wijn en de room culinair toe en roer goed door. Voeg 0.75 van de krab toe en verwarm 1 minuut mee. Haal het vlees uit het folie en snij het in schuine plakken van 2 centimeter. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en schenk wat saus erover. Bestrooi met de achtergehouden krabstukjes.
Voedings-
waarde
Energie1970 KiloJoules
469 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
29 gram
1 gram