culinaire
zaken
.nl
Varkensfricandeau in bladerdeeg met appelroomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
150
1.25
50
40
2.80
25
15
12
7
5
2
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
theelepel
gram
plakje
theelepel
sneetje
stuks
stuks
stuks
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
varkensfricandeau
appel (gedroogd)
room (zuur)
amandel ingrediënt info
boter (room-)
melk ingrediënt info
honing
calvados
boter (room-)
bladerdeeg ingrediënt info
sap (citroen-)
brood (wit)
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
appel
bloem ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: Gedroogde appeltjes in kleine stukje snijden. In kom doen: 2 eetlepels Calvados en appelstukjes. 2.5 uur laten intrekken. Varkensfricandeau rondom bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en varkensfricandeau in 12 minuten rondom bruin bakken. In een droge koekepan amandelen al roerende met een houten lepel op matig vuur 4 minuten goudbruin roosteren. Op een bord uitspreiden en laten afkoelen. Amandelen fijnhakken. Korstjes van brood afsnijden. Brood in kleine blokjes snijden. Melk in kom doen. Broodblokjes erdoor scheppen. Ei splitsen. In kommetje eiwit loskloppen. Aan broodblokjes toevoegen: eiwit, appeltjes, amandelen, zout en peper. Goed door elkaar mengen. Bladerdeeg uitspreiden op aanrecht en in 11 minuten laten ontdooien. Varkensfricandeau aan korte kanten over hele lengte tot op 1 centimeter van de rand insnijden en vullen met het appel-broodmengsel. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en met deegroller uitrollen tot een rechthoekige lap van circa 35 centimeter lang en 30 centimeter breed. Varkensfricandeau op deeg leggen. Randen van deeg bestrijken met water. Eerst de zijkanten en daarna de lange kanten van het deeg over de fricandeau vouwen en de naden stevig op elkaar drukken. Overtollig deeg eraf snijden en bewaren. Vleespakket met naad naar beneden op bakplaat leggen. Van het afgesneden deeg een dun 'touwtje' rollen en dit kruisgewijs op het pakketje plakken. In kopje eierdooier loskloppen met 1 eetlepel water. Deeg ermee bestrijken. Met een vork op regelmatige afstanden aan bovenkant van het pakketje gaatjes in het deeg prikken. Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 graden c of gasovenstand 3. Bakplaat in het midden van de oven schuiven en het vleespakket in circa 30 minuten goudbruin bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en raspen. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Ui toevoegen en 3.5 minuten fruiten. Bouillontablet erboven verkruimelen. Toevoegen 1 deciliter water, citroensap en 1 eetlepel Calvados. Goed doorroeren. Geraspte appel, zure room en honing met een garde erdoor kloppen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Ingepakte fricandeau aan tafel in dikke plakken snijden. Serveren met saus.
Voedings-
waarde
Energie4493 KiloJoules
1070 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
87 gram
48 gram
7 gram