culinaire
zaken
.nl
Tomatentaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
150
1
75
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
bloem ingrediënt info
room (koffie-)
margarine
kaas (parmezaans)
basilicum (vers)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bouillon (poeder)
oregano ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In kom doen: bloem, zout en margarine. Met 2 messen margarine door bloem snijden tot erwtjesgrootte. 5 eetlepels koud water erdoor roeren. Met koele hand tot samenhangend deeg kneden. circa 30 minuten afgedekt in koelkast zetten. Tomaten wassen en in plakjes snijden.

Vorm (24 centimeter) invetten. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Deeg uitrollen tot ronde lap. Hiermee vorm bekleden. Kaas over deegbodem verdelen. Plakjes tomaat erop leggen. In kom doen: ei, koffieroom, bouillonpoeder, basilicum, oregano, ketchup en peper. Door elkaar roeren. Over tomaten schenken. In midden van oven taart in circa 45 minuten gaar en goudbruin bakken. Direkt opdienen.
Voedings-
waarde
Energie2310 KiloJoules
550 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
56 gram
14 gram
1 gram