culinaire
zaken
.nl
Spinazie-ham-taart
(Torta rustica con spinaci)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
300
250
175
100
5
5
3
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie
kaas (mozzarella)ingrediënt info
bloem ingrediënt info
tomaat (gepeld) ingrediënt info
ham (gekookt)
boter (room-)
sap (citroen-)
suiker
ei (kip)ingrediënt info
zout
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Meng de bloem met de suiker, het zout en het citroensap. Wrijf de boter erin fijn, voeg de dooiers toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal (indien nodig wat water toevoegen). Laat het deeg op een koele plaats rusten terwijl u de vulling klaarmaakt. Was en snij de spinazie, voeg zout en peper toe en kook de groente in aan hangend water in een gesloten grote pan (af en toe roeren) tot hij geslonken is. Verdeel het deeg in tweeen, het ene deel wat groter dan het andere. Rol het grootste deel uit op een met bloem bestoven plank tot een dikte van ruim een halve centimeter, en voer hiermee een ingevette en met bloem bestoven taartvorm. Leg de goed uitgelekte spinazie op de bodem en bedek deze met de plakjes tomaat. Verdeel hierover de ham, strooi er zout en peper over en bedek het geheel met mozarella. Maak van de rest van het uitgerolde deeg een deksel en druk de naden goed aan. Prik hier en daar met een vork in, bestrijk het deeg met het losgeklopte ei, bak de taart 12 minuten in de voorverwarmde oven bij een temperatuur van 230 graden c (gasstand 8) en vervolgens 35 minuten (of tot goudbruin) bij een temperatuur van 150 graden (gasstand 2).
Voedings-
waarde
Energie2759 KiloJoules
657 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
30 gram
2 gram