culinaire
zaken
.nl
Spinazie gnocchi
(Gnocchi Verdi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
150
50
30
6
2
-
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie (diepvries)
kaas (ricotta)ingrediënt info
boter (room-)
bloem (tarwe-) ingrediënt info
kaas (parmezaans)
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Verhit 25 gram boter op laag vuur. Voeg de spinazie toe en verhit deze, al roerende, tot het vocht verdampt is. Doe de ricotta erbij en laat nog 2 minuten verder koken. Voeg, van het vuur af, 50 gram geraspte kaas, de bloem en de eieren toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Breng een grote pan met 6 liter water en 1 eetlepel zout aan de kook. Vorm met bebloemde handen kleine balletjes van 2 centimeter doorsnede. Laat de balletjes 5 minuten zachtjes koken in het gezouten water. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken. Smeer een vuurvaste schaal in met boter, leg de balletjes hierin en strooi de resterende 50 gram kaas erover. Verdeel de resterende boter in vlokjes hierover. Zet de schotel 30 minuten in een oven van 220 graden tot de kaas gesmolten is.
Voedings-
waarde
Energie1889 KiloJoules
450 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
31 gram
5 gram