culinaire
zaken
.nl
Soep (ossestaart, gevuld)
(Alle ingredienten kunnen vervangen worden)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
2.50
150
100
100
75
6
2
2
2
2
1
1
-
-
liter
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
takje
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
wijn (rood)
rundertartaar ingrediënt info
rijst (snelkook) ingrediënt info
kaas (parmezaans)
spek (rook-,mager)
ui (bos-)ingrediënt info
prei
knoflook ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De rijst volgens de aanwijzingen koken en laten uitlekken. Het rookspek in blokjes snijden en zachtjes uitbakken. De rundertartaar erbij rullen. De uitjes in achten snijden, de prei in ringen snijden en toevoegen. Pers de knoflook erboven uit. Snij de paprika in dunne repen en bak ze even mee. Voeg de (ossestaart)bouillon verdund met 3 potten water en de rode wijn toe. Breng de soep aan de kook, voeg rijst, paprikapoeder, zout en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Voeg tot slot het in repen gesneden selderijgroen toe. Voeg op het allerlaatste moment de kaas (bv Padano) toe. Serveer met: pain de campagne (boerenvloerbrood).
Voedings-
waarde
Energie2249 KiloJoules
535 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
27 gram
5 gram