culinaire
zaken
.nl
Salie-aardappelen met kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
600
250
250
200
150
1
5
2
1
-
-
kilogram
gram
gram
gram
gram
gram
deciliter
teentje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kip
aardappel (vastkokend) ingrediënt info
wortel
ui (bos-)ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
kaas (feta)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
salie (blad)
salie
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pel de knoflook en pers de teentjes door de knijper in de olie. Kruid met peper en zout en fijngehakte salie (2 eetlepels). Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius.
Ontvel en spoel de kip, dep de stukken droog, strijk ze in met salie-olie en laat trekken.
Schil de aardappelen en snij ze in de lengte doormidden. Schrap de wortelen en snij ze dwars in stukken. Pel de sjalotjes.
Roer de rest van de olie door de groenten, leg deze in een vuurvaste overschaal, leg er de stukken kip tussen en bak het geheel 40 minuten in de oven. Roer af en toe om en bedruppel het vlees geregeld met jus zodat het niet uitdroogt. (Of neem een braadzak of Romertopf.)
Maak de lentuitjes schoon, snij ze dwars in 2 centimeter lange stukken en strooi deze 10 minuten voor het einde van de gaartijd over de schotel, samen met de verbrokkelde feta en de blaadjes salie. Zet eventueel even onder de hete grill als de kip niet bruin genoeg is.
Voedings-
waarde
Energie4152 KiloJoules
989 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
86 gram
8 gram