culinaire zaken .nl |
Quiche (snelle) met gehaktvulling | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 3 2 1 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.25 |
gram gram plakje stuks teentje stuks theelepel eetlepel eetlepel theelepel bekertje stuks eetlepel eetlepel stuks |
gehakt (runder-,mager) spek (ontbijt-,mager) bladerdeeg ei (kip) knoflook ui rozemarijn puree (tomaten-) olie paprika (poeder) creme fraiche paprika (groen) salie (vers) basilicum (vers) paprika (rood) | ||
Berei- ding |
Laat het deeg ontdooien, leg het op elkaar en rol het uit. Bekleed er de beboterde quiche-vorm mee en prik de bodem enkele malen in. Verhit de olie (30 sec. op vol vermogen). Voeg de fijngehakte ui en de knoflook toe en fruit dit heel even in de olie (1-2 minuten op vol vermogen). Roer er de in reepjes gesneden paprika door en verwarm het geheel goed door (1-2 minuten op vol vermogen). Voeg het gehakt toe en vermeng het goed met het ui-mengsel. Klop de eieren los met de creme fraiche en roer dit door het gehakt. Breng de vulling op smaak met zout, peper en kruiden naar keuze. Doe het vleesmengsel in de met deeg beklede quiche-vorm en leg er de reepjes ontbijtspek over. Bak de quiche in 13 a 15 minuten gaar op 360 Watt en 250. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1393 KiloJoules 332 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 19 gram 2 gram |