culinaire
zaken
.nl
Quiche (snelle) met gehaktvulling
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
50
3
2
1
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.25
gram
gram
plakje
stuks
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
bekertje
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
gehakt (runder-,mager)
spek (ontbijt-,mager)
bladerdeeg ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
olie ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
salie (vers)
basilicum (vers)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
Berei-
ding
Laat het deeg ontdooien, leg het op elkaar en rol het uit. Bekleed er de beboterde quiche-vorm mee en prik de bodem enkele malen in. Verhit de olie (30 sec. op vol vermogen). Voeg de fijngehakte ui en de knoflook toe en fruit dit heel even in de olie (1-2 minuten op vol vermogen). Roer er de in reepjes gesneden paprika door en verwarm het geheel goed door (1-2 minuten op vol vermogen). Voeg het gehakt toe en vermeng het goed met het ui-mengsel. Klop de eieren los met de creme fraiche en roer dit door het gehakt. Breng de vulling op smaak met zout, peper en kruiden naar keuze. Doe het vleesmengsel in de met deeg beklede quiche-vorm en leg er de reepjes ontbijtspek over. Bak de quiche in 13 a 15 minuten gaar op 360 Watt en 250.
Voedings-
waarde
Energie1393 KiloJoules
332 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
19 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.