culinaire
zaken
.nl
Poon (rode, gepocheerd) met kappertjessaus
(Vervang bij de bouillon water door witte wijn)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
4
2
2
2
deciliter
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
bouillon (vis-)
poonfilet
sap (citroen-)
kappertjes
eidooier
Voor-
berei-
ding
Je kunt de vis gaar pocheren in een verse visbouillon, een court bouillon of visbouillon van een blokje. Eventueel kun je, wanneer je de bouillon van blokjes maakt, een deel van het water vervangen door witte wijn.
Berei-
ding
Breng de visbouillon aan de kook en laat hierin de poonfilets (150 gram) glijden. Draai de warmtebron laag en pocheer de filets in 6 a 8 minuten gaar. Neem de vis met een schuimspaan uit het vocht en houd de poon warm. Neem ruim 3 deciliter van het vocht en voeg hieraan het citroensap en de kappertjes toe. Bind het geheel licht met allesbinder en proef of nog peper en zout moeten worden toegevoegd. Roer de beide (kleine) eidooiers los en voeg enkele lepels warme saus toe. Schenk dit mengsel van het fornuis terug in de saus. Serveer de kappertjessaus bij de vis.
Voedings-
waarde
Energie271 KiloJoules
65 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
3 gram
0 gram