culinaire
zaken
.nl
Perzisch gehakt
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
75
50
5
2
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
centiliter
sneetje
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (varkens-)
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
boter (room-)
melk ingrediënt info
brood (wit)
ei (kip)ingrediënt info
sap (citroen-)
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Week de abrikozen 3 uren in lauw water, neem ze uit het vocht en snij ze in kleine stukjes. Bewaar het weekvocht van de abrikozen. Snij de korsten van het brood en week het brood in wat melk. Maak het gehakt aan met peper, zout, nootmuskaat, enkele druppels citroensap, ei, stukjes abrikoos en geweekt, uitgeknepen brood. Vorm afgeplatte gehaktballen. Bak de ballen in hete boter aan beide zijden bruin, draai de warmtebron laag en blus de bodem van de pan met het weekvocht van de abrikozen. Stoof het gehakt verder gaar met de deksel schuin op de pan. Serveer deze perzische gehaktballen bij voorkeur met rijst.
Voedings-
waarde
Energie2566 KiloJoules
611 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
23 gram
0 gram