culinaire
zaken
.nl
Oosterse kipschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
50
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
gram
gram
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
zakje
theelepel
naar smaak
kippenleveringrediënt info
spek (rook-)
ui ingrediënt info
sambal oelek
olie ingrediënt info
koriander (gedroogd)
gember (poeder) ingrediënt info
ketoembar
suiker
santen ingrediënt info
komijn
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de kippenlevers in ruim water gedurende ongeveer 1 minuut. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien. Voeg het in blokjes gesneden spek toe en bak hierin de levers rondom bruin.
Vervolgens de kruiden en de suiker erbij doen en circa 5 minuten roerbakken. Volg de gebruiksaanwijzing voor de santen en voeg dit toe aan de wok. Verwarm het gerecht nog even goed door en maak het op smaak met peper. Lekker met gekookte mie en bestrooid met seroendeng.

TIP: Vervang kippenlevers door kipvleeswaren en reken dan op een totale bereidingstijd van circa 10 minuten.
Voedings-
waarde
Energie1631 KiloJoules
388 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
35 gram
2 gram