culinaire zaken .nl |
Fusilli met wijting en tomatensaus (Wijting vervangen door: kabeljauw, schelvis of koolvis) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Goedkoop Rijst En Pasta | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 600 5 150 1.20 1 |
gram gram deciliter gram deciliter eetlepel |
wijting pasta (fusili) saus (tomaten-) kaas (belegen) room (zuur) boter (room-) | ||
Berei- ding |
Vet een magnetronschaal in met een beetje boter. Snij de wijting in stukjes en meng deze met de tomatensaus, de zure room en de gekookte paste. Schep dit alles in de schaal. Bestrooi de pasta met de geraspte kaas. Dek de schaal af, maar sluit deze niet helemaal. Laat de macaroni in 15 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schotel tussentijds 3 keer een kwartslag. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1434 KiloJoules 341 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 14 gram 3 gram |