culinaire
zaken
.nl
Macaroni met kip en tomatensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
300
1.50
100
50
20
1
1
1
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
stuks
teentje
stuks
stuks
kipfilet
saus (tomaten-)
pasta (macaroni) ingrediënt info
room
kaas (belegen)
boter (room-)
olijf (zwart,pitvrij)
knoflook ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar en laat uitlekken. Snipper intussen de ui en de knoflook. Snij de schoongemaakte paprika in blokjes en de olijven (100 gram) in plakjes. Snij de kipfilet in smalle reepjes. Vet een ovenschaal in met 10 gram van de boter. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verhit de rest van de boter in een pan en laat de ui een paar minuten omscheppend fruiten. Voeg de knoflook, paprika, olijven en kip toe en laat dit een parr minuten meebakken. Roer er de tomatensaus en de room door. Schep de macaroni en de saus door elkaar, schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet de schaal circa 15 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren. Geef er sla of komkommersalade bij.
Voedings-
waarde
Energie3308 KiloJoules
788 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
71 gram
51 gram
5 gram