culinaire
zaken
.nl
Kipfilet met citroensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
5
5
4
2
-
-
deciliter
gram
centiliter
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
boter (room-)
wijn (wit)
sap (citroen-)
kipfilet
rasp (citroen-)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 50 gram boter en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en houd ze even warm. Blus de bakboter af met de wijn, het citroensap en de citroenschil. Laat dit snel even inkoken, voeg room toe en laat dit even doorkoken. Klop de rest van de koude boter door de saus en serveer bij de kip.
Voedings-
waarde
Energie1805 KiloJoules
430 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
37 gram
0 gram