culinaire
zaken
.nl
Kipfilet met amandelen en citroen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
100
1
50
50
6
4
4
1
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
stuks
theelepel
theelepel
teentje
kipfilet
bouillon (gevogelte-)
champignon ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
boter (bak-)
peperkorrel (rood) ingrediënt info
sap (citroen-)
melisse (citroen-)
knoflook ingrediënt info
Berei-
ding
In droogverhitte braadpan het amandelschaafsel goudbruin roosteren. Kipfilets inwrijven met citroensap en in de boter rondom bruin bakken. Uit de pan nemen. De (liefst kleine witte) champignons in bakvet bakken. Kip erbij doen, met bouillon, peperkorrels, knoflook en de schil van een citroen. Dit alles 30" laten stoven. Neem het uit de pan en strooi de amandelen over de kipfilets en doe er de champignons bij. Zeef het braadvocht, kook dit in tot 2 deciliter, doe er de creme fraiche bij en breng dit tegen het kookpunt aan.
Voedings-
waarde
Energie1834 KiloJoules
437 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
35 gram
2 gram