culinaire
zaken
.nl
Kipfilet (gevuld met feta)
(Lekker met boerensalade en gebakken aardappeltjes.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
20
4
4
2
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
kaas (feta)
boter (bak-)
kipfilet
honing
prei
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De kipfilets als een envelop open (laten) snijden. De preien, liefst jonge en dunne, schoonmaken, in dunne ringen snijden en schoonspoelen. De feta in kleine blokjes snijden en in een schaaltje met de uitgelekte prei, de honing en wat peper uit de molen mengen. Hiermee de kipfilets vullen en ze met een cocktailprikker dichtsteken. De kipfilets met peper uit de molen bestuiven. In een braadpan een puntje boter smelten. Hierin op halfhoog vuur de kipfilets rondom goudbruin en op laag vuur in 20 minuten gaar braden. Ook lekker met brood, een aardappelgratin en (bijzondere) groente.
Voedings-
waarde
Energie1880 KiloJoules
448 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
45 gram
3 gram