culinaire
zaken
.nl
Kalfsschnitzels met prosciutto en kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
50
50
5
4
4
4
2
1
-
-
centiliter
gram
gram
sneetje
plakje
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
kaas (parmezaans)
boter (room-)
brood (wit)
ham (rauw)
kalfsschnitzel ingrediënt info
peterselie (gedroogd) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes. Klop het ei in een diep bord los. Meng zout en peper door de bloem. Wentel de kalfsschnitzels door de bloem. Schud het overtollige bloem er weer af. Haal de schnitzels dan door het ei en druk ze aan beide kanten in het broodkruim.
Berei-
ding
Verhit de boter in een grote koekepan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Leg ze in een lage ovenschaal. leg op elke schnitzel een plakje ham en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Schenk de slagroom erover en schuif de schaal onder een hete grill en laat de kaas in circa 2-3 minuten smelten en iets kleuren. Strooi uit de grill de peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie2253 KiloJoules
536 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
39 gram
2 gram