culinaire
zaken
.nl
Kalfslever in portsaus met rozijnen
(Foie de veau au porto)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
5
100
7.50
60
20
gram
deciliter
gram
centiliter
gram
gram
kalfslever
saus (basis-,bruin)
boter (room-)
port (rood)
rozijn ingrediënt info
bloem ingrediënt info
Berei-
ding
De door de bloem gehaalde kalfslever (150 gram per persoon) bijna gaar bakken en daarna (bakboter eerst afgieten) "eigen laten worden" met (in) een vooraf bereide saus van: 5 deciliter bruine basissaus, waarin 0.75 deciliter port (rood of wit) en de vooraf gewelde gele rozijnen (sultana's). Desgewenst een extra scheut room toevoegen.

N.B. Als de lever inderdaad amper gaar gebakken wordt en vervolgens slechts enige minuten in de gereed zijnde saus herverwarmd, zal hij nog sappig van binnen zijn, zoniet: droog in kern is niet aangenaam. Serveertip: Fijne appelmoes en luchtige aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie2150 KiloJoules
512 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
28 gram
1 gram