culinaire zaken .nl |
Kabeljauwschotel met sinaasappel en paprika | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Goedkoop | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 5 2 2 2 1 - - - |
gram gram theelepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet,diepvr) kruiden (shoarma-) bouillon (poeder) prei sinaasappel paprika (rood) zout tijm peper (wit) | ||
Berei- ding |
Maak de preien schoon en snij ze in flinterdunne ringen. Schil 1 sinaasappel en snij deze in dunne plakken. Pers de andere sinaasappel uit. Maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper. Leg de preiringetjes in een ovenschaal n leg de kabeljauwfilet erop. Leg hierop de plakken sinaasappel en verdeel de paprikastukjes erover. Roer de shoarmakruiden, tijm en bouillonpoeder door het sinaasappelsap en schenk dit over de kabeljauw. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 en laat alles in 45 minuten gaar worden. Serveer met: aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1062 KiloJoules 253 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 20 gram 6 gram |