culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw met dilleaardappelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
350
250
2
5
35
10
1
-
-
gram
gram
gram
gram
deciliter
centiliter
gram
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
aardappel ingrediënt info
tomaat (gepeld) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
bouillon
room (slag-)
boter (room-)
sap (citroen-)
dille (vers)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bestrooi de kabeljauwfilet met wat zout en peper en besprenkel de vis met het citroensap. Roer de boter romig en zacht en vermeng hem met de fijngehakte ansjovisfilets. Bestrijk de kabeljauwfilets aan een kant met de geraspte kaas. Snij de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar onderen op de vis. Bedek het geheel met de plakken kaas. Laat de vis in 35 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven gaar worden en laat de kaas hierbij smelten en een mooi bruin kleurtje krijgen. Serveer het gerecht met gebakken aardappelen en een salade.
Voedings-
waarde
Energie1698 KiloJoules
404 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
38 gram
5 gram