culinaire
zaken
.nl
Kaasgebak
(Gougere)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
200
125
100
5
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
water
bloem ingrediënt info
kaas (gruyere)
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
eidooier
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Breng het water in een steelpan aan de kook. Voeg de boter en het zout toe en laat het mengsel opnieuw aan de kook komen. Neem de pan van het vuur en roer de gezeefde bloem erdoor. Zet de pan weer op en roer het mengsel tot het loslaat van de bodem en wand van de pan en een bal vormt. Haal de pan van het vuur en klop een voor een de eieren door het mengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal door het deeg is opgenomen. Snij 100 gram kaas in flinterdunne reepjes en schep de reepjes door het deeg. Breng het deeg in de vorm van een ring in een beboterde springvorm. Strijk de bovenkant glad en bestrijk de krans met losgeroerde eierdooier. Snij de rest van de kaas in dobbelsteentjes en verdeel ze over het deeg. Zet de vorm op het rooster midden in de voorverwarmde oven (200 graden Celcius, gasovenstand 4-5) en bak het ongeveer 35 minuten.
Voedings-
waarde
Energie2489 KiloJoules
593 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
25 gram
0 gram