culinaire
zaken
.nl
Varkensfilet gevuld met kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
50
4
4
4
2
1
1
1
1
-
-
deciliter
gram
plakje
lapjes
eetlepel
theelepel
takje
takje
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
boter (room-)
kaas (Emmental)
varkensfilet
bloem ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
mosterd
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Op bord bloem strooien. Kaasplakken halveren. Vlees inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. Op 1 helft plakje kaas leggen.
Vlees dubbelklappen. Met houten cocktailprikkers vaststeken. Vlees door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden.

Verhit de boter in een koekepan. Vlees aan elke kant 5 minuten gaar en bruinbakken. Intussen schaal voorverwarmen. Vlees op warme schaal scheppen.

Door het bakvet de slagroom en mosterd roeren. De knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie en selderij erboven fijnknippen. Op hoog vuur 5 minuten koken. Doe het vlees terug in de pan en laat het 2 minuten meewarmen. Het vlees op de schaal leggen en de saus erover schenken.g
Voedings-
waarde
Energie2141 KiloJoules
510 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
34 gram
1 gram