culinaire
zaken
.nl
Gestoofde kalfsschenkel
(Ossi buchi Milanese)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
1.25
1.25
50
50
4
4
1
0.50
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
bouillon (vlees-)
wijn (wit,droog)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
kalfsschenkel ingrediënt info
peterselie (gedroogd) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Smelt de boter in de pan. Wentel de stukken vlees door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin in de hete boter. Zet ze rechtop in een pan en begiet ze met de wijn. Laat de wijn 10 minuten zachtjes inkoken, doe de tomaten en de vleesbouillon erbij en breng het geheel weer aan de kook. Dek de pan af en laat het vlees in ongeveer 1 uur en 3 kwartier gaarstoven. Breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de peterselie, knoflook en citroenrasp door elkaar en bestrooi hiermee de kalfsschenkel.
Voedings-
waarde
Energie7477 KiloJoules
1780 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
216 gram
2 gram